Tovad björn

När jag gjorde den här björnen valde jag att tova delarna med varmt vatten och såpa först, för att sedan nåltova för att få den som jag ville. Till björnen valde jag att virka en mössa och halsduk. Mössan virkade jag genom att jag la upp maskor som räckte runt huvudet och sedan virka fasta maskor på frihand.

Så här gjorde jag. Först började jag med att rita mallar till de olika delarna på papper, efter det laminerade jag delarna så att de skulle tål vatten.

Här ligger mallen på ull. Ullen går utanför mallen, detta för att man ska kunna vika ullen runt kanten. Jag brukar blöta ner ullen som ligger på mallen först (se bilden nedan). Där efter gnuggar jag med handen för att börja tova ihop ullen. Likadant på båda sidorna innan jag viker och blöter ner kanterna. När man blött ner och vikt ullen runt kanterna lägger jag delen på siden och rullar ihop delen för att sedan gnugga delen fram och tillbaka, då tovar ullen ihop sig.

Jag sätter gummiband runt så att inte rullen åker upp.

Sedan är det bara att tova alla delar. Efter man tovat alla delarna är det bara att vänta tills de torkat.

När delarna torkat stoppade jag delarna med ull för att sedan nåltova fram formen på björnen. Är det något som du funderar på är det bara att höra av sig. 🙂 Så här blev björnen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s